lauantai 31. elokuuta 2013

Hengissä ollaan!

Nonni täällä sitä nyt ollaan turvallisesti perillä ja yön yli nukuttuna. Linda tuli Brysseliin, laukut ei. Homma hoidossa ja laukut tuli tänään kotiin. Onneks perhe on oikein ihana ja ystävällinen ja lainas kaikkee mitä aamulla tarvitsin. 

Eilen kotiin tultua lähdettiin heti perheen äidin äidin 70-v illalliselle ja voi vitsi näitä ranskalaisia. Kaikki oli niin mukavia ja iloisia ja ihania ja nam ruoka oli hyvää! Ensin oli patonkisiivuja, joitten päällä oli kaikkia erilaisia herkkuja kuten kylmäsavulohta, jotain kinkkua ja jotain rapumajoneesijuttua. Seuraavaksi oli sitten le pain surprise eli yllärileipä ja olihan tuommonen mulle melkoinen ylläri! En ottanu kännykkää tai kameraa mukaan, joten netin kuva saa riittää. Välissä oli jotain ehkä sipulia, majoneesia ja jotain en tiiä mutta hyvää oli kuitenkin ja toisessa oli sitten kinkkua. 


Jälkkäriks oli ehkä maailman söpöimpiä pikkukakkuja eli mini gateaux, jotka näytti kyllä eilen paremmilta kun noi, mutta jos nyt vähän ajatuksesta saa kiinni.


Mulla on joku tauti tulossa kun pari päivää sitten jo kurkku tuli kipeeks ja pahenee vaan mutta onneks tärkeimmät lääkkeet tuli käsimatkatavaroissa joten ei hätää. Äskeisellä kauppareissulla suoritin ekan ranskankielisen kaupassa asioinnin! Ostin apteekista Strepsilsejä kurkkukipuun jeah. Tässä vähän kuvia kauppareissulta :)
La Chapelle d'Armentières, jossa asun on vähän niinkun meijän Palokka ja Armentiéres astetta isompi.


Autosta ei oo helppo ottaa hyviä kuvia mut ah näitä katuja!

Vähän erilainen kalatiski kun suomessa...


Hepatkin on saanu oman altaansa
Tää on kuulemma herkkua. Simpukoita pari kappaletta...

0,80€ A4 vihkosta jossa on melkein sata sivua?


Kansio-osasto. Täällä paperitarvikkeet on vähän eri mittakaavassa kun Suomessa :D

Täällä sitä nyt ollaan Ranskassa ranskalaisten kanssa täysin hengissä ja pääosan ajasta ihan kärryillä jutuista! Perheen nuorin tyttö halus kokeilla mun kärkkäreitä ja on niistä ihan haltioissaan, koko ajan pitää niitä jalassa. Tänään mennään perheen tuttujen kanssa ravintolaan syömään belgialaista (luulisin) herkkua simpukoita ja ranskiksia eli les moules frites. Ihanan sosiaalista elämää! Terveisiä täältä ja hyvää viikonloppua ;)

2 kommenttia:

  1. oi ihanan näkösiä nuo kadut!! oon sanonu tän jo niin monesti mutta musta on vaan niin hullua ajatella että sää oot jossain ranskassa nyt :D en vaan tajua sitä :DD

    VastaaPoista
  2. No eikö ookkin!! kyllä silmä lepää ;) haha koita tajuta XD täällä sitä ollaan ja ihan samalta tuntuu sairastaa täällä kun suomessakin paitsi no vähän tyhmää kyllä kun haluisin puhua mut ei vaan jaksa ja aivot ei toimi kipeenä :(

    VastaaPoista