sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Les moules frites

Täällä ruokakulttuuri on ihan aikuisten oikeesti erilainen kun Suomessa. Ei hyvällä eikä pahalla vaan ihan vaan erilainen. Tänään lähettiin belgialaisten perhetuttujen kanssa kymmenen aikaan Lilleen tän perheen ykkös kalaravintolaan syömään moules fritesit ja tultiin yheltä kotiin. Normaalisti syön ennen kaheksaa iltaruuan ja no, näille se ei oo vielä mikään iltaruoka vaan suunnilleen aamupala tai päiväkahvi. Sain ravintolassa annoksen ja kyllä vaan se oli jäätävä vadillinen pelkkiä simpukoita! Sitten tuotiin ranskalaiset, jotka on perheen mukaan hyviä vaan Belgiassa ja tietysti täällä koska matka rajalle on ihan olematon. Simpukat oli hyviä ja olin hyvässä opetuksessa, ettei tarvinnu miettiä miten niitä syödään. Tietysti ois pitäny tajuta ensin syödä eka sisus suulla ja seuraavat sitten käyttäen sitä tyhjää kuorta vähän niinkun pinsetteinä! Niin ja simpukoitten päällä on sipulia ja oisko persiljaa.


Perheen vanhin tyttö Mathilde tuli tänään kotiin Englannista ja se on myös kipee, joten me ollaan nyt tiimi. Toivottavasti en kuitenkaan saa sen oksennustautia... Täytyyhän sitä kuitenkin antaa poskipusut ennen nukkumaanmenoa taudin uhallakin. Hyvää yötä Suomi!


Ici en France la culture de la cuisine et tout different qu'en Finlande. Aujourd'ui on est allée avec des amis belges sur un restaurant à Lille pour manger des moules frites à 22h et en Finlande on mange avant 20h. Peut-être c'est comme un petit-déjeuner pour les francais? ;) Alors les moules frites...  Ils étaient très bons et il y en avait enormement!  Moi, j'avais des bons profs pour montrer comment on mange les moules correctement et grace à eux je me suis bien débrouillée!

L'ainée de la famille, Mathilde, à rentrée aujourd'ui et elle est malade aussi comme moi mais elle vomit. J'espère qu'elle sera mieux demain et que je n'aura pas sa maladie... Alors bonne nuit à tous!

Linda

2 kommenttia:

  1. Oih, rakastan sinisimpukoita! Täällä pohjolassa niitä ei vaan koskaan saa tuoreena, joten nauti nyt ja syö niitä kylliksesi :) Hauskaa muuten, että perheesi tuuppaa sinut saman tien periranskalaisen ruokakulttuurin pariin. Ei mitään pehmeää laskua, vaan heti alkajaisiksi vadillinen sinisimpukoita, kiitos! :D

    Toivottavasti tautisi on jo taittunut!

    VastaaPoista
  2. Joo täällä niitä kyllä riittää XD ja jep ne kyllä maistattaa mulla kaikkee mahollista ranskalaista ja tän alueen erikoisuuksia, ei haittaa mua! ;)

    VastaaPoista