torstai 17. lokakuuta 2013

Oh la la Paris!

Mulla oli täällä Ranskassa vierailija! Ihan ikioma äiti tuli mua moikkaamaan ja vietettiin kolme päivää Pariisissa. Äiti oli löytänyt Latinalaisesta korttelista ihan huippupaikalla olevan hotellin. Latinalaista korttelia voi kyllä suositella kaikille, koska se on tosi hyvällä paikalla ja on ihan täynnä muuta Pariisia halvempia kahviloita ja ravintoloita ja sieltä me sitten suunnistettiin busseilla, metroilla ja RER-junilla kaikkiin mahollisiin paikkoihin, mihin vaan kolmen päivän aikana ehdittiin. Ja paljoon ehdittiinkin. Tulossa on paljon tarinaa, joten päätin pistää vähän väliotsikoita ja paljon kuvia, että ne joita ei yksityiskohdat kiinnosta, voi sitten katsella vaan kuvia.

Maanantai/Lundi


Äitin kone ja mun juna tuli Charles de Gaullen lentokentälle ja siitä jatkettiin yhdessä hotellia kohti. Hotelli oli semmonen kolme metriä leveä talonkaistale, johon päästiin puhelimessa saaduilla Da Vinci -koodeilla sisälle ja löydettiin avain kassakaapista. Tässä on hissi, johon mahtui pienellä avustuksella äiti ja kolme matkalaukkua. Meitsi meni sitten portaita :D
 

Tupatarkastuksen jälkeen käytiin syömässä ja otettiin suunnaksi Eiffelin torni ja Champs-Elysées. Metro johdatti meidät Seinen rannalle ja siitä lähdettiin sitten kävelemään kuin kunnon turistit konsanaan. Onneks päätettiin heti ekana päivänä mennä sinne, koska ei satanut (ainakaan vielä) ja taivas oli tarpeeks kirkas maisemille. Super!


Siinä se nyt on!

Tällä coolilla lipulla päästiin jonottelujen jälkeen ihan ylös asti.


Ei hullummat maisemat ylimmältä hyllyltä.Äiti ja tytär tuulessa
Poislähtiessä nähtiin vielä iltavalaistus ja outo taivas taustalla.

Riemukas äiti ja Riemukaari.
Champs-Elyséellä alkoi sataa, mutta ei se paljon haitannut, teki vaan kaduista kivan kimaltavat.

Ylivoimaisesti hienoin turistienhuijauskauppa.

Tiistai/Mardi


Päivä alkoi rauhallisesti ihanan kahvilan yläkerrassa aamupalalla. Siitä alotettiin suunnitelmalla Moulin Rouge, Montparnassen kadut, Sacre Coeur ja Galerie Lafayette.Vihdoin pääsin ton näkemään!
Eteisessä käytiin pällistelemässä.


Noustiin Montmarten jotain pikkukatua, joka oli täynnä kaikkia härpäkekauppoja ja hyvin saatiin niissä aikaa vierähtämään. Ostettiin samasta herkkukaupasta, mitä hehkutin Toursissa, vähän evästä ja mentiin Sacre Coeurin portaille nautiskelemaan herkuista ja maisemista. Ylhäällä oli myös taitavin katutaitelija, jonka oon ikinä nähny. Se pomputteli ja pyöritti ja tasapainotteli palloa ties missä ja kiipes valotolppaankin samalla. Alas tultiin pienen kierroksen ja taivaallisen ruuan jälkeen pikkukatuja pitkin ja mentiin bussilla Galerie Lafayetteä kohti.


Tuolta noustiin...
... tuota kohti.
Ja tässä näkymät ylempää...
... ja ihan ylhäältä.Tuo miekkonen oli taitavin katutaiteilija, jonka oon ikinä nähnyt.


Nam. Ja musiikkiakin saatiin ;)


Ylhäällä oli sitten aukio täynnä taiteilijoita, kahvioita, ravintoloita ja ennen kaikkea turisteja. Ranskaa ei paljon kuulunut...
Piti jäädä bussista pois ja ottaa kuva Eiffelin välkkyvistä valoista.

Keskiviikko/Mercredi

Keskiviikon suunnitelma oli seuraava: Luxembourgin puutarha, Louvre ja sitten kotikorttelin kaupat ja illalla katsomaan Joutsenlammen modernia versiota. Tällä kertaa suunnitelmat ei ihan pitänyt paikkaansa. Syötiin aamupala lähikahvilassa ja käytiin ihanassa Luxembourgin puutarhassa. Bussin kanssa tuli kuitenkin pientä ongelmaa ja päädyttiin Centre Pompidoun lähelle. Muutos suunnitelmiin siis. Nähtiin kuitenkin enemmän kun suunniteltiin! Mentiin Les Hallesin eli maanalaisen ostoskeskuksen läpi, käytiin ihanassa Galerie Viviennessä ja poikettiin Louvren pihalla.

Ei ihan sellainen aamupala mihin on tottunut mutta kelpasihan se :P

Tuo on varmasti ihana kesällä <3 ton ympärillä oli hullusti penkkejä ja tilaa ja sieltä löytyy myös esim tenniskenttiä.

Tämä päivätee oli omistettu ystävälleni Linalle ;)

Galerie Vivienne oli vanha kauppakuja sisällä ja voi että siellä oli söpöjä kauppoja.

Jardin des Tuileries

Keskiviikkona Eiffel olikin katkennut tai sitten ne oli vaan nuo matalalla olevat pilvet.

Sade oli koko päivän vähän ikävä kaveri, mutta illalla kun lähdettiin hotellilta esitykseen Casino de Parisia kohti, taivas olikin ihan pilvetön ja yhtäkkiä olikin tosi hyvä ilma, joten esityksen jälkeenkään ei ollut liian kylmä kävellä. Esitys oli tosi hieno sekoitus klassista musiikkia ja katutanssia ja sellaista en oo kyllä aikasemmin nähnyt. Tarina oli sama ja esitys sisälsi tietysti siis myös pienet joutsenet (selällä maaten ja sitten jotain waackingin tapaista) ja fouettet (päällä pyörien). Olin kyllä ihan suu auki koko ajan! Prinssit tanssi lockingia ja poppingia ja joutsenet mm nykäriä ja voguea. Ja tanssijoita oli vaan 11, joten sekin oli ihan eri kuin oikeessa Joutsenlammessa. Jillisti sanoen: pidin, pidin.

Kaiken kaikkiaan oli ihan mahtava reissu, vaikka nopeasti menikin. Oli ihanaa päästä puhumaan suomea ja tietysti nähdä äitiä ja Pariisi. Paljon nähtiin, mutta paljon jäi vielä käymättä, joten I'll be back. Tää oli myös mun vaihdon puoliväli, eli vielä noin kuus viikkoa jäljellä. Alkuvaikeudet on nyt selätetty ja kieli alkaa olla hallussa joten tästä se lysti alkaa! Seuraavat kaks viikkoa on lomaa, joten sitten saa huilata. 


Puss och kram ja tehkää hienoja lumipalloja Suomessa!

6 kommenttia:

 1. ihan törkeen mahtavia maisemia!!! ja kiitos ihanasta teehetki omistuksesta :D ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Juu ei mitää ilo oli puolellamme koska tuo herkku oli ihan sikkehyvää :P mullaki sua <3

   Poista
 2. Mahtava kaupunki ja mahtavat tyttöset :)

  VastaaPoista
 3. noniin, I stil don't understand almost anything but the images help a lot :D

  VastaaPoista