tiistai 22. lokakuuta 2013

L'Ice-mountain et le volcan

Lomalainen tervehtii Suomea. Täällä alko nyt siis kahden viikon loma. Ihan ei kuitenkaan voi lomailla, koska koulusta annettiin hirvee läjä arvioitavia töitä. Sain kolmannen koulua varten luettavan kirjan, joten tällä hetkellä on meneillään kaks kirjaa englanniks ja yks ranskaks. Lisäks ne on 30, 60 ja 70 vuotta vanhoja, joten ai että tykkään... No eipä auta. Mun host-äiti määräs tytöille kaks tuntia läksyjä joka aamu kymmenestä eteenpäin ja mä liityin seuraan, joten nyt kahen päivän aikana oon saanut jo helpoimmat eli enkun kuva-analyysin ja matikan isoimmat tehtävät tehtyä. Eli saattaa olla, että parhaassa tapauksessa loman lopulla oon saanut kaikki hommat tehtyä ja ehkä jopa jotain Suomen hommiakin. Tällä hetkellä ahistaa, miten ihmeessä kaikki opettajat kuvittelee, että mun pieni pää riittää jakautumaan kaikkeen varsinkin kun vuorokaudessa on vaan 24h ja viikossa seitsemän päivää. Otan vinkkejä vastaan! Matikkaa ehdin alotella viime viikolla ja ranskan kurssia varten oon tehnyt yhen elokuva-arvostelun ja pari tehtävää eli ei hyvin mee.

Le bonjour de Linda la vacanciere. C'est parti pour les deux semaines de vancaces! Malgré ces sont les vacances, en France on ne peut pas seulement paresser car les profs aiment bien donner beaucoup de devoirs pour la rentrée et les seraient noté. J'ai aussi trois livres etrangèr à lire, deux en anglais et un en francais. Mes soeurs d'accueil travaillent deux heures par jour parce qu'elles partent au Maroc la semaine prochaine donc je les joignais et ca va m'aider à finir tous mes devoirs et peut-être même faire quelque chose pour la Finlande aussi. Je suis un peu inquiete de ne pas avoir assez du temps à faire tout le travail donné notamment quand on n'a que 24 heures dans un jour et 7 jours dans une semaine... Tous les conseils sont bienvenues! 

Noh, ei nyt jaksa vaan valittaa koulusta, kun on loma. Oon tehnyt jo vaikka mitä muutakin kun kouluhommia. Lauantaina aloin tylsistyä kotona, joten menin Armentièresiin yksin kun en saanut seuraa kirjaostoksille, mutta Carmen, eli espanjalainen vaihtari liittyikin seuraan ja löysin kengät kolmellakympillä, eli päivä parani huimasti. Ja hei haluuttekos kuulla, missä olin sunnuntaina? Laskettelemassa!! Mentiin mun perheen kanssa Belgiaan Cominesiin, jossa on tommonen sisälaskettelu...ööööö kukkula. En ottanut kameraa mukaan, joten kuvat on kännykällä otettuja.

Mais je ne veut pas seulement me plaindre de l'école comme ces sont les vacances. J'ai fait beaucoup de choses à part des devoirs. Samedi je suis allée à Armentières pour acheter un livre pour l'école et plus tard Carmen m'a rejoint. J'ai fait un bon achat: les chaussures de 30€ seulement! Et vous savez ce qu'on à fait dimanche? Du ski! Nous sommes allés en Belgique à Comines ou il y a une piste du ski intérieure. Je n'ai pas pris mon appareil-photo avec moi donc les photos sont prises avec mon portable.


Tästä näkee tuon rakennelman nimeltä Ice Mountain kotisivut

Tuommoseen hökötykseen astuttiin sisään ihan normivaatteissa toppavermeet laukuissa ja ilman mitään suksia tms paitsi Mathildella on oma lumilauta. Katoin autosta et joo cool tuohan on iso, mutta  sisältä näky ei ollutkaan ihan yhtä valtava, veikkaan että ehkä puolet Laajavuoren korkeudesta.

Nous sommes entrés dans le bâtiment au-dessus comme dans n'importe quel bâtiment sauf que Mathilde avait son snowboard avec elle. À interieur la piste n'étaient pas quand même si grand qu'elle avait l'air en regardant dehors.


Ensin käytiin syömässä ja katseltiin laskettelevia ihmisiä ja sitten ostettiin tunnin liput. Tunnin lippuun päädyttiin kun se oli minimi aika, eikä puolta tuntia voinut olla. Vähän eri kun Suomessa, kun aina ollaan vähintään kolme tuntia, mutta täytyy sanoa, että ei tuolla tuntia kauempaa olis jaksanut olla, kun pari kertaa ehti pujotella ennen jarrutuksia. Sitten vaihdettiin vaatetta, sain lasketteluvaatteet kotoa lainaan, ja etsittiin monot, sukset ja sauvat ja eikun menoksi! Laskettelemassa oli siis mun lisäks Appoline, Mathide ja Pascal.

D'abord on a bien dejeuné au restaurant à côté de la piste en regardant les gens skiant. Nous avons fait du ski pendant une heure avec Appoline, Mathilde et Pascal et j'ai bien aimé même si la piste n'était pas vraiment énorme.


Tuossa lumi ei ihan näyttänyt normaalilta, koska sehän on tietysti keinolunta, mutta lasketellessa se tuntu ihan normaalilta.

Ei päässyt jyrkkyys päätä huimaamaan


Tuli ihan kotoisa olo kun toppatakin alla oli lämmin, mutta pakkanen pisteli poskia ja sormet jääty. Toisaalta oon kuitenkin ihan iloinen näistä 10-15 asteen lämpötiloista hehe... 

Je sentais comme en Finlande quand le froid à piqué les joues mais avec un manteau chaud il faisait pas froid. Mais le froid ne me manque pas donc je suis quand même contente d'être ici avec une température de 10-15 degrés.

Täytyy sanoa, että oon ihan älyttömän iloinen, että mulla on niin hyvä isäntäperhe! Oon sopeutunut hyvin ja mut on otettu tosi hyvin vastaan. Nää käy paljon ulkona ja pääsen näkemään ihmisiä ja uusia paikkoja. Muhun myös luotetaan ja saan käydä kavereitten kanssa kaupungilla tms kun haluan. Kaikilla vaihtareilla täällä ei nimittäin niin ole!

Il faut que je dise que je suis très contente au niveau de la famille d'accueil! Je sens bien adaptée et je suis tellement bien accueillie par ma famille. Ils sortent souvent et ca me permet de rencontre des gens et voir des endroits nouveaux et differents. Ils ont confiance à moi et ils me laissent sortir et ca (et en faite tout ce qu'ils me faisent) j'apprécie beaucoup. Merci donc la famille Leleu!! :)

Sitten eilen käytiin Andrean, Mathilden ja sen kaverin kanssa elokuvissa katsomassa elokuva, jolla on maailman vaikein nimi, täytyy luntata: Eyjafjallajökull. Tällä kertaa yllätyinkin, kun lippu maksoi jopa 11,50€, kun luulin et se on jotain 6,50€ tai jotain sinne päin, mutta oli kyllä hintansa arvoinen, varsinkin kun sali oli melkein tyhjä ja vaihdettiin paikkaa, ettei ykskään ärsyttävä pää ollut eessä. Suosittelen kyllä käydä katsomassa, jos tää sinne Suomeen rantautuu! Danny Boon pääosassa ei vaan yksinkertaisesti voi olla huono elokuva. Tässä tapauksessa eronnut aviopari on menossa tyttönsä häihin ja joutuukin samaan koneeseen, joka joutuu laskeutumaan väärälle kentälle sen tulivuorenpurkauksen takia. Sitten ne jatkaa matkaa kahdestaan ja säätää kaikkee ja joutuu vaikka mihin vaikeuksiin ja ei herranen aika kun nauroin. Oli oikeesti hauskin aikoihin nähty elokuva ja ihan hullu :DD

Quant à hier, Andrea, Mathilde, sa copine et moi, nous sommes allées au cinema pour voir un film avec le nom plus difficil existant: Eyjafjallajökull. Le prix du billet m'a sourpri car il coûtait 11,50€ mais il a valu le coût en paritculière car on a changé nos places dans la salle presque vide pour eviter les tétes devant nous. Je peux vraiment recommander le film! Il me parait que n'importe quel film avec Danny Boon ne peut être mauvais. En ce cas-là il y avait un couple divorcé qui voyage pour la mariage de leur fille sans savoir qu'ils sont dans le même avion. Comme il y a une éruption volcanique en Islande, l'avion doit descendre avant la destination qui veux dire qu'il faut qu'ils continuent leur voyage tout les deux. Ils ont beaucoup de problémes et oh la la c'était trop fou et marrant :DDTällasta täällä, työniloa Suomeen ja palataan taas asiaan. À la prochaine!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti