tiistai 3. syyskuuta 2013

Ça va mieux!

Tänään on ollut vähän parempi päivä taudin osalta. Tai no se muuttaa vaan muotoaan, mutta nyt pystyn sentään olemaan koko aikaa yskimättä. Sain jonkun yskäkohtauksen aiemmin, mutta nyt on kaikki kunnossa. Koko ajan joku kysyy miten menee eli ca va? ja koko ajan vastaan ca va mieux eli paremmin menee. Mun useiten käytetyt sanat on täällä "mitä" "hyvin menee" ja "en ymmärrä" XD jospa se sanavarasto tässä kohta laajenee... Tänään ymmärsin jo aika paljon, kun katoin telkkaria! Onhan se vähän hassua kattoo Hurjaa remonttia tai Frendejä ranskaks dubattuna.

Käytiin tänään Appolinen ja perheen isän kanssa lounaalla Armentièresin keskustassa pienessä ravintolassa. Luulin että tää on ihan tuppukylä mut ehei, keskustassa oli vaikka mitä vaatekauppoja, paljon kahviloita ja ravintoloita! Ensin mentiin yhteen toiseen ravintolaan ja kun astuttiin sisälle huomasin, että kaikilla oli kattilallinen simpukoita edessä ja siis kaikilla, eikä mikään minikattila vaan kunnon pata :D ei onneks jääty siihen, muuten ois tullu liikaa simpukoita muutaman päivän aikana.

En saanu keskustasta kunnollista kuvaa kun kännykällä ei ihan onnistunu tuo tähtääminen, mutta joskus laitan kuvan ja ai että miten tykkäänkin näistä maisemista!

Päivällä käytiin Geraldinen (äiti) ja Appolinen (nuorin sisko) kanssa ihanassa ranskalaisessa leipäkaupassa, apteekissa ja ruokakaupassa, jotka kaikki sijaitsi sadan metrin säteellä. Kaupassa kylmähyllyjen kohalla näin pari maitopulloa ja kysyin, että tässäkö on teidän maitovalikoima. Myöhemmin ne näytti ylpeenä niitten maitohyllyn, jossa muoviset maidot oli lämpimässä!? Mielenkiintoista...  

Vasemmanpuoleinen on väärin päin, mutta en jaksa säätää... Leipää ja paljon herkkuja anyway <333

Ennen kauppareissua käytiin koululla. Mathilde menee lukion ekalle ja me käytiin hakemassa sen kirjat, koska niitten kaikkien piti hakee ne tänään, kukaan ei tiiä miks. Kirjat on jo maksettu ja ne saa koululta, mutta ei, niitä ei voida jakaa ekana päivänä. Koululla oli tarkotus myös nähdä listat, kenen kanssa on samalla luokalla tän vuoden, mutta niitä ei vielä ollut siellä, syystä jota en ymmärtänyt. Joka vuos tulee uudet luokat siis. Lukiossa ykkösiä on tässä koulussa 12 luokkaa, mutta kakkosella saa lopettaa ja moni lopettaa lukion, koska se on liian rankkaa. Koulu oli kivan näkönen, tosi iso ja vanha mut sisällä oli kivan näköstä. Eniten kiinnitin huomioo lattioihin, jossa oli kunnon mosaiikit. Mites ne Cynkkarin laatat XD Illalla sain tietää, että koska se on katolinen koulu, ei saa käyttää lyhyttä hametta tai shortseja, eikä toppia, jossa on ohuet olkaimet. Mua vähän jännittää, miten osaan käyttäytyä oikein keskiviikkona koulussa opettajia kohtaan kun täällä ollaan niin tarkkoja kohteliaisuudesta. Koulukäynnin jälkeen kotona puheenaiheet pyöri siinä, ketkä oli antanu poskipusun tai vastannut tervehdykseen ja ketkä ei. Voi suomalaiset, ottakaamme oppia!
 Koulustakaan ei oo kuvaa, mutta laitan kunhan saan kunnollisia.


Mathilde, vahnempi sisko pääs tänään sairaalasta kotiin, sillä oli munuaisissa joku tulehdus jos oikein ymmärsin, mut voi nyt jo paremmin ja käy sairaalassa laittamassa antibioottia suoneen. Tänään oltiin siis ekaa kertaa illalla kaikki viis kotona, koska se tuli lauantaina Englannista, sitten täällä oli ne belgialaiset ja sit se menikin aamulla sairaalaan. Voi raukkaa :(

Illalla juteltiin kaikesta, yritin esimerkiks selittää, keitä on parkkiperhoset ja uskon, että onnistuin jotenkin :D Lähin aikasemmin nukkumaan, kun muut, koska oon tosi väsynyt. Onhan se rankkaa, kun koko ajan pitää puhua ja varsinkin ymmärtää kieltä, jota normaalisti ei kuule muualla kun pari kertaa viikossa ranskan tunneilla ja vielä kun on vähän puolikuntonen... Mitähän sitten käy kun paranen ja alan päästä juttuun kiinni, pompin varmaan seinille ;) 

Annoin tänään Suomen tuliaiset ja ne oli ihan haltioissaan Iittalasta ja Marimekosta ja myös kämäsestä Jyväskylä-esitteestä jonka otin lentokentältä. Hienoa Suomi!

2 kommenttia:

  1. tästähän tulee hyvää vauhtia ruokablogikin XD eivaaaaa hyvä linda yeah jatka samaan malliin

    VastaaPoista
  2. joo kaikki blogit yhdistettynä hehe matkailu, ruoka, lifestyle ja mites ois ootd XD jatkan toki

    VastaaPoista