keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Lille, Belgique et Euralille

Tässä on taas jonkin aikaa mennyt saada aikaiseksi kirjoittaa kuulumisia, mutta tässä niitä nyt tulee muutaman päivän ajalta.

Lauantaina käytiin iltapäivällä Lillessä. Satoi vettä, mutta ei se paljoa mua ainakaan haitannut, koska se kaupunki oli aivan ihana! Paljon ihania taloja, hullusti kaikkia ylisöpöjä kahviloita ja ravintoloita, ja ennen kaikkea, elämää. Pitää myös mainita, että ranskalaiset osaa pukeutua, koska en nähnyt yhden yhtä tuulipukukansalaista! Vaikka en vielä Pariisissa olekaan käynyt, ymmärrän nyt jo, miks sitä sanotaan rakkauden kaupungiksi. Väittäisin, että Ranska on rakkauden maa, katsokaa nyt tätäkin kuvaa ja laskekaa vaikka pariskuntien määrä.

Samedi on est allès à Lille avec ma famille d'accueil. La pluie ne me derrangeait pas parce que la ville était super! J'aimais bien tous les battiments mignons, les petits cafés et restaurants sympas et bien sur l'ambiance chaleureuse et tous les gens. J'ai aussi noté que les gens sont vraiment mieux habillés que les finlandais. Même si je n'ai pas encore visité Paris, je crois maintenant pourquoi est-qu'on l'appél la ville d'amour. Après vu Lille je pourrais dire que la France et le pays d'amour. Si vous ne croyez pas, vous pouves compter le nombre des couples dans ce photo au-dessus.

Nää kadut on oikeesti kun jotain unelmaa. Haluisin joskus hamassa tulevaisuudessa tai sitten vaan kuvitelmissa asua tossa valkosen talon ylimmässä kulmahuoneistossa ja siemailla aamuteetä ja katsella ihmisiä.


Lillessä käveltiin vanhan kaupungin katuja, käytiin kahvilassa, alkujuomilla ja lopulta ihanassa pikkuravintolassa. 

À Lille on a marché les rues de Vieux Lille, on est allés dans un café, pour un apero et eventuellement on a trouvé un restaurant très sympa.


Tää on pohjoisen erikoisuus, joita ihmiset tulee kaukaakin maistamaan
Tässä on Grand Place ja seuraava kuva on sitten toisesta suunnasta :D


 
Kyllä mua kuulkaa koeteltiin...


Tuo kauppa oli nimittäin ihan liikaa ihanuutta

Luojan kiitos tuolla oli liian kallista XD

Oi voi mitä suloisuutta.

Suurin osa kaupoista oli sillä tutulla ja turvallisella "katsoa saa, vaan ei koskea" periaatteella toimivia, kuten tää Louis Vuitton.
 Kaduilla oli ihana vaan kävellä ja pysähtyä isojen ja kauniiden näyteikkunoiden eteen syömään tai ostamaan silmillään. 
Ihan parasta.


Swarovski oli myös niitä ulkoapäin katseltavia kauppoja. Oon ihan varma, että tolla puudelilla on vähintään 155 Swarovski-kristallia kaulapannassa.
Seuraavalla kerralla haluun tonne! Mun host-äiti sano, että se aina lapsena halus käydä tuolla ja siellä on tosi hyvät crépesit. Sitä odotellessa...

Sunnuntaina sitten lähdettiin aamulla Belgiaan perheen äidin serkku-meetinkiin. Ajettiin Belgialaisen maaseudun läpi ja tunnin päästä oltiin perillä. Kaupungin nimeä en kyllä tiedä :D Oli hassua, miten niin pienen matkan päässä oli eri maa, ja esim. erikieliset tiekyltit ja erilaiset talot. Serkkuseurueen kanssa käveltiin joku 8km metsässä ja autotien vierellä, onneks oli hyvä sää. Noissa maisemista tuli mieleen oma maa mansikka, mikä toi hetkellisen koti-ikävän. Sain kuitenkin taluttaa yhden serkun koiraa, vaikka eihän se meidän ihanan hankalaa lenkitettävää Jopea korvannut. Varsinkin ekan kuva vois ihan hyvin olla Suomessa otettu!

Dimance par contre on est allés en Belgique pour visiter les cousins de ma mere d'accueil. On conduissait dans la campagne belge et après une heure on est arrivés dans le destination. Je ne sais pas le nom de la ville :D C'est marrant quand aprés si petit route on est dans un pays différent avec entre autres les panneraux en different langue et les maisons différents par rapport celles de France. Nous avons marché à peu prés 8km dans le forêt et à côtè de l'autoroute, heureusement il faisait beau. Les paysages dans le forét étaient un peu le même qu'en Finlande et par example ce photo pourrait être pris en Finlande.


Kävelyn jälkeen tultiin takaisin tapaamisen järjestävän serkun kotiin ja syötiin iso ja tosi hyvä lounas (josta en valitettavasti ottanut kuvia) eli alkupalat, pääruoka ja jälkkäri, jotka kaikki oli kyllä oikein runsaita :D Eipähän ollut illalla nälkä. Siellä Belgiassa oli ihanat lapset 1-v ja 4kk, joita paijailin ihan simät sydämillä, kova ikävä pienoisia serkkuja!

Après la marche nous avons mangé un déjeuner super bon (malheuresement je n'ai pas pris des photos) avec entrées, le plat principal et les desserts et chaqun était nickel! Pas de problem qu'on appélle le faim le soir :D


Alkuviikko meni paljon nopeammin ja helpomin koulussa kun viime viikolla, enkä ollut läheskään yhtä kuollut. Maanantaina oli tanssi, joka oli kivaa ja eilen kävin ostamassa kuntosalijäsenyyden salille, jonne on viiden minuutin kävelmatka :) Tänään mentiin Andrean kanssa bussi-metro yhdistelmällä kahdestaan Lilleen Euralille-kauppakeskukseen shoppailemaan ja tein paljon ihania löytöjä :3 Ihan huippua kun tässä niin lähellä on kunnon ostosparatiisi, missä on kaikkia hyviä kauppoja! Paljon jäi vielä käymättä, ei pidä käyttää kaikkia rahoja kerralla XD ja ihan varmistaakseen, että käytetään kaikkia mahdollisia julkisia, tultiin junalla takaisin.

Cette semaine est passée plus vite que la semaine dernière et je me sens que dans les cours je comprends plus en plus ce que le prof dit! Lundi j'avais la danse et j'aimait bien! Hier j'ai acheté un carte de la salle de musculation qui se trouve seulement cinq minutes de route au pied :) Aujourd'hui moi et Andrea, nous sommes allées à Lille pour faire du shopping à Euralille. C'est super d'avoir un tel paradis pour shopping si proche de moi! Il reste encore beaucoup de boutiques à visiter mais ce n'est pas bon de rejeter tout l'argent le même jour XD


Kiitän ja kumarran, à la prochaine!

4 kommenttia: