sunnuntai 8. syyskuuta 2013

C'est la deuxiéme semaine maintenant!

Nyt on ollut parin päivän tauko kirjoittamisesta, kun oon ollut aika väsynyt, eikä oo ollut suurempia uutisiakaan. Toinen viikko on nyt hyvässä vauhdissa! Ootan, että tää muuttuis vähän vähemmän väsyttäväks, koska ei oo kivaa olla illalla aina niin epäsosiaalinen väsymyksen takia...

Torstaina käytiin Andrean kanssa vähän lenkkeilemässä ja mentiin mun perheen äidin kyydillä kouluun 13.40. Mulla oli tosiaan vaan kaks tuntia liikuntaa. Paljon infoa ja lopputunnista oli voimistelua. Täällä saa näitten ylioppilastutkintoon tehä liikan kokeen esimerkiks vaikka stepistä :D harmi kun en kuullut mitkä on stepin arviointikriteerit!

Perjantaina oli vapaapäivä ja aamulla mentiin perheen naisten ja Appolinen kaverin kanssa Armentièresiin markkinoille. Monta kadunpätkää täynnä kauppiaita ja ihmisiä. Ostettiin kotiin syötäväks paellaa ja couscousta ja kotona pelasin pienempien tyttöjen kanssa Monopolia. 


Illalla käytiin Geraldinen eli perheen äidin siskon luona naisten rintaliivikutsuilla ja minä yritin siellä parhaani mukaan olla seurallinen tajuttoman väsyneenä ja suomalaisella ruokarytmilläni. Oltiin kotona joskus kymmenen aikaan illalla syömässä ja siellä marttakesteillä yritin vaan popsia kaikkia tarjoiluja nälkääni :D

Lauantaiaamuna lähdin perheen isän, Pascalin kanssa juoksemaan. Tehtiin joku kolmen kilometrin lenkki ranskalaiselle maaseudulle ja yks mikä pisti silmään eniten siellä niitten suloisten talojen lisäks oli se, että kun Suomessa maatilojen välillä menee huonokuntoinen ja heinänen hiekkatie, niin täällä sen tilalla on asfaltti, jossa on kaikki merkit ja kaikki. Suomalaiset tosiaan on erakkoja.

Iltapäivällä lähdettiin Andrean kanssa pyörillä Armentièresiin ja ei hitsi siellähän oli kunnon meiningit! Tänä viikonloppuna Armentièresissä on tapahtuma nimeltä Fête des Nieulles ja sen takia aukiolla oli mm. minitivoli ja mehän mentiin heti testaamaan se. Kaduilla oli markkinat/kirpputori eli La Braderie ja hullusti ihmisiä joka paikassa. 


Tää oli cool XD


La Braderie

Tässä olisi ollut illalla iso ilmaiskonsertti, jossa oli paljon esiintyjiä, mutta ei päästykään sinne sattuneista syistä.Pitihän se kokea aidot ranskalaiset crépesit!

Tää oli superhyvää


Nuo napatanssijat ei kauan kiinnostanut, mutta paljon oli porukkaa kuitenkin!
Illalla sitten illallistettiin isosti kymmenen aikaan, syötiin tietysti simpukoita. Paljon ihmisiä ja paljon ruokaa :)

Huomenna mulla on eka oikea koulupäivä ja ihan kunnon päivä onkin... 9-17.35 pitäis siellä jaksaa istua kahden välkän ja tunnin ruokatauon voimin. Varmaan kuolen. Sain uuden lukkarin ja se ei olekaan enää niin rento, vaan suoraan sanottuna kamala :D mulle on merkitty travail personell eli itsenäistä opiskelua esim. tiistaille tuntien jälkeen ja perjantaille ennen koulua ja niistä ei muuten luisteta, koska koulusta ei pääse ulos ilman reissaria, josta tarkistetaan lukkari ja huoltajan allekirjoitus. Sen huomasin jo torstaina. Toivokaa onnea!!

Tästä kirjotuksesta tulikin nyt ihan megapitkä, kun koko ajan julkaiseminen venyy. Tultiin äsken kotiin, oltiin täällä, ei tuskin tarvitse selittää sen enempää, antaa kuvien kertoa:
Cette texte vient plus en plus long parce que je la jamais publis. On est revenu d'Armentières et voici les photos pour témoigner:
 
Kadulla meni kulkue tai ehkä ennemminkin joku paraati tai karnevaali. Erilaiset yhdistykset oli valinnut jonkun teeman ja pukeutu sen mukaisesti. Oli kaikki inkkareita, merirosvoja ja yöpukumummoja eli ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Lapsille ja no, aikuisillekin myytiin jotain paperiroskaa mitä sitten heitettiin paraativäen naamalle ja toisinpäin.

Ei lisättävää.

Les croustillants <3 Vähän kun munkkeja, ihan sairaan hyviä... Mathilden kanssa syötiin 17 :D


Ma deuxiéme semaine est en train de commencer maintenant! J'ésperes que tout serait plus facile et moins fatiguant bientôt parce que ce n'est pas chouette d'être tout le temps fatiguée et grâce à ca, anti-social... 

Jeudi je suis allée à courir avec Andrea avant l'école qui à commencé à 13h40. J'avais seulement deux heures du sport, donc pas mal!

Vendredi matin on est allées dans les marchés qui sont à Armentières chaque vendredi. Beacoup de gens dans plusieurs rues. Nous avons acheté de paella et de couscous pour déjeuner et à la maison j'ai joué Monopoli avec Appoline et sa copine.

Samedi matin on est allés à courir avec Pascal en campagne vraiment francaise et c'était bien. J'étais etonnée que entre les champs il y avait une route en asphalte! Nous les finnois sommes vraiment ermites...

Hier aprés-midi moi et Andrea, nous sommes allées à Armentières à vélo et oh la la il y avait du mond! Ce week-end il y a une Fête des Nieulles avec beaucoups des événments par example un manège et La Braderie et c'était super!

Le soir on a mangé des moules frites avec des amis de la famille. Beaucoup de gens et beaucoup de bon nourriture :)

Demain sera mon première jour à l'école, de 9h jusqu'à 17h35... Je crois que je serais morte après ca. Dans la nouvelle horaire il y a des heures marqué pour travail personell et il faut que j'en fait comme marqué même après l'école le mardi et avant l'école le vendredi.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Bonne semaine à tous!

Linda


2 kommenttia:

  1. Keski-Euroopassa kaikki tiet voidaan asfaltoida ja asfaltoidaankin, koska kun sen kerran tekee niin ne on ikuisesti hyvät. Suomessa routa tuhoaa tiet ja niitä pitäisi kunnostaa parin vuoden välein. Ei se erakkous ja sivistyksen välttely, vaan luonnonvoimien aiheuttamien taloudellisten rasitteiden välttely ja puhdas maalaisjärki ;)

    VastaaPoista