tiistai 3. syyskuuta 2013

Une éxpedition sur La Chapelle d'Armentières

Tänään kävin parin tunnin kävelyllä La Chapellessa ja tutkin paikkoja. Yksin. Täällä on kunnon helle, joten kun aloin olla ihan veltto pelkästä sisällä olemisesta ja tylsyydestä, päätin lähtee ulos kattelemaan mitä täältä löytyy. Otin kameran mukaan ja aattelin, että otan kuvia tästä alueesta ja näistä ihanista taloista. Kävelin tien viertä, joka vie Armentièresiin, en vielä viittiny pikkukaduille mennä harhailemaan. Tässäpä siis tutkimusretken hedelmiä.

Aujourd'ui je suis allée à marcher pour voir La Chapelle tout seule. Il faisait très chaud et après être longtemps à la maison, j'ai decidé d'aller dehors à voir ce qu'il y a dans cette petite village. Alors j'ai pris mon appareil photo avec moi pour prendre des photos de ces belles maisons et tout. J'ai suivi la route principale vers Armentières et je me suis revenu. Donc voici les resultats.


Tää on näkymä kun tullaan asuinalueelta "isolle" tielle


Tässä on perheen uusi talo, kunnon kartano, johon ne muuttaa joulukuussa.
Löysin pankkiautomaatin!


En vaan pääse näistä taloista yli <3 kaikki on erilaisia!


Voih tossa kahvilassa oisin halunnut käydä, mutta täällä on kuulemma kaikki suljettu. Jos haluu nähä elämää, pitää mennä Armentièresiin.


Minikirjasto


Kaikilla on omat roskapöntöt eli niitä on sitten aika tiheeseen.


Siinä on joku nuorten keskus tai joku.


Vois ajaa täällä autokoulun, paljon hauskemman näkönen kun Suomen autokoulut ;)


Tästä liikenneympyrältä käännytään Armentièresin suuntaan ja tästä en viittinyt enää jatkaa eteenpäin.


Ranskalainen versio rivarista. Kelpais mieluummin kun ne Suomen.
Miksköhän noi aukioloajat on noin? Kahen tunnin siesta.


Pysäkin takana on äidin suosima kukkakauppa
Jokaisella pikkukylälläkin on oma kirkko ja varmaan myös tommonen muistomerkki tai mikskä noita nyt kutsutaankaan


Kaupungintalo


Tuolla käytiin jonain päivänä aikasemmin Appolinen kanssa. Siellä on siis jalkapallokentät, ihana puisto, jossa on keskellä lampi ja joku rakennus, missä voi harrastaa kaikkee urheilua.


Tässä on pellon toisella puolella kylän varmaan ainoat 2000-luvulla rakennetut talot. Ei nyt ehkä ihan mutta melkein.


Tyttöjen entinen ala-aste. Ei hassumpi.


Jopa tällä 6000 asukkaan kylällä on oma Jyväskylän kaupunginkirkon kokoinen kirkkonsa... Hieno kuva, Linda XD


Löysin kaupan, jossa käytiin ja siinä vieressä olikin lehmät laitumella :D
Nää tenniskentät on ihan talon vieressä. Mun uusi ura XD otin Lennin mailan mukaan ja oottakaas kun näytän näille!! Kaikkee uutta pitää kokeilla eiks niin?


Tältä näyttää kotikatu...


... ja tältä koti :) mun huone on tuo vasemmanpuoleinen ikkuna.

Kysyin, meneekö nää koskaan pyörällä Armentièresiin, jonne matkaa on noin kolme kilometriä, mutta ne oli ihan ihmeissään, miks haluisin mennä pyörällä, kun bussilla on niin paljon helpompi mennä, meneehän se peräti kahdesti tunnissa. Pyörämatka kestää kuulemma puol tuntia ja kävellen tunti. Perheen äiti lupas, että perjantaina kun mulla ei oo koulua, koska ykkösillä on joku erikoispäivä ja kakkosilla ja kolmosilla ei oo mitään, voidaan mennä pyörällä Armentièresiin ostoksille tai jotain :) kunhan opin reitin, voin mennä yksin pyörällä kouluun. Ootan, että paranen kunnolla ja pääsen urheilemaan taas. Tanssimaan, juoksemaan ja pelaamaan tennistä, mun uutta mahdollisuutta. 

Huomenna alkaa koulu! Kaks tuntia vaan jotain infoa, torstaina ilmeisesti normaali päivä ja perjantain selitinkin jo. Ei liian rankka alotus. Haluun jo nähdä koulun ja sen ihmiset ja toiset vaihtarit! Meen kuulemma toisen slovakialaisen vaihtarin perheeseen viikoks kun mun perhe lähtee Marokkoon. Hyvä, että homma on hoidossa :)

Normalement les filles de la famille vont à l'école en voiture ou en bus mais quand je connais la route à l'école je pourrais y aller à vélo :) je voudrais guérir encore pour pouvoir faire du sport par example de courir. J'attends aussi la danse de commencer et peut-être je vais essayer de jouer du tennis :D

Demain commence l'école! Seulement deux heures d'information demain, jeudi peut-être un jour normal et vendredi je n'ai pas d'école. Pas trop dur ;) Je veux encore voir l'école et les gens et aussi les autres etudients d'éxchange. J'irais dans la famille d'une Slovaque pour une semaine quand ma famille d'accueil ira au Maroc. C'est magnifique que tout est encore organisé!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti